René Pas ontvangt een koninklijke onderscheiding

Op woensdag 26 april jongstleden ontving ons langjarige bestuurslid René Pas met nog negen plaatsgenoten in de Grote Kerk in Naarden een Koninklijke onderscheiding. Hij werd lid in de Orde van Oranje-Nassau. René werkt al jaren hard voor de FIN en ik hoef jullie niet uit te leggen wat hij zoal doet. Verder heeft hij natuurlijk het Weegschaalmuseum opgericht en is hij daar nog voorzitter van. Hij betaalt ook veel van de kosten. Ook zit hij als heel lang in het bestuur van de vereniging Vestigstad Naarden. Daarnaast is hij nog actief geweest voor de Rabobank Naarden – Bussum. De Burgemeester Han ter Heegde betrok onze vereniging in zijn hulde voor René door op te merken dat hij onlangs bij ons op bezoek was geweest en had geconstateerd dat de FIN een bijzondere club van vrienden is. Een echt compliment.

Voor René een welverdiende eer. Omdat René dacht dat ik het lintje zou krijgen en hij er was om mij te feliciteren was hij werkelijk zeer verbaasd dat hij met partner door de burgemeester naar voren werd gevraagd. Zijn partner Ineke was minstens zo verbaasd. Ik zelf slaakte wel een zucht van verlichting omdat ik toch nog even bang was voor een vreselijk dubbelspel. Ik een aanbeveling schrijven en doen alsof ik een lintje kreeg, maar dan achteraf er achter komen dat het helemaal was opgezet door René. Gelukkig werd me dat bespaard. Omdat René echt dat dacht ik de gelukkige zou zijn en hij kennelijk ook nog vond dat dat best wel zou kunnen, wat aardig van hem, had hij nog een cadeautje voor me gekocht. Ik heb die mooie boekenbon gewoon in ontvangst mogen nemen. Zo werd het een mooie dag voor René en voor mij.

Als FIN zijn wij trots dat het de Koning behaagd heeft René een onderscheiding toe te kennen. Ook volgens ons heeft hij het lintje volledig verdiend.

Woensdag 3 mei is de volgende FIN bijeenkomst. We zouden samenkomen in het dierencrematorium in Naarden. Door plotseling gewijzigde omstandigheden bleek dit op het laatste moment toch niet mogelijk te zijn. Gelukkig hebben we nog een zaal in het NH kunnen reserveren. We proberen nog een programma in elkaar te zetten maar ook als dat niet helemaal lukt hebben we vast voldoende met elkaar te bespreken en te delen. We zijn als FIN ook sterk in netwerken en dat kunnen we dan zo nodig woensdagmiddag laten zien. Gewoon dus allemaal komen.

Deel dit bericht