FIN november bijeenkomst afgelast

Dat was even schrikken op woensdag 3 november. Op de dag dat wij onze bijeenkomst zouden gaan houden meldde de pand eigenaar van het gebouw waar we zouden samenkomen dat de vergadering vanwege coronabeperkingen geen doorgang kon vinden. Wat vreemd en laat omdat de nieuwe maatregelen pas de zaterdag daarna zouden ingaan en de geldende maatregelen al een tijd van kracht waren. Anderzijds nam de zorg over het aantal besmettingen wel dagelijks toe en is het wat raar om als overheid te stellen dat het allemaal zo ernstig is dat allerlei extra maatregelen getroffen moeten worden die dan een aantal dagen later pas ingaan. Waarom woensdag, donderdag en vrijdag dan nog wel kunnen, is een raadsel. Het, overigens wel heel ondoordachte plan, om sportclubs te verplichten QR codes te controleren voor buitensporten ging na ingrijpen van de Tweede Kamer gelukkig niet door. Enige zinnige reden voor het plan kon door de regering en het OMT ook niet genoemd worden. Dat de FIN bijeenkomst niet door kon gaan, was voor veel van onze leden een vervelende maar wel acceptabele mededeling. Liesbeth heeft hopelijk iedereen op tijd kunnen informeren. Ik heb geen berichten gehoord van mensen die voor een gesloten deur stonden. Hopen dat het in december wel gewoon door kan gaan. Dat wordt dan wel alleen toegang met een QR code of testbewijs. Vooralsnog vindt de bijeenkomst plaats in het NH Naarden. Het kan allemaal ook nog veranderen. We houden jullie op de hoogte en jullie zullen het na de volgende persconferentie ook wel zelf kunnen concluderen.

In de plaatselijke politiek is de begroting voor volgend jaar vastgesteld. Veel en lange vergaderingen en veel moties en amendementen. Ik heb bewondering voor het uithoudingsvermogen van de raadsleden. Niet alleen maar tevreden gezichten maar dat valt in dit soort moeilijke tijden ook niet te verwachten. Alle gemeentes hebben het zwaar en naast de geoormerkte uitgaven is er bijzonder weinig ruimte voor verbetering van de dienstverlening. Een OZB verhoging ligt vlak voor verkiezingen en post corona ook wat lastig. Voor de maart verkiezingen 2022 heeft zich inmiddels een nieuwe plaatselijke partij gemeld. Gooise Plek. Ze hopen op 4 tot 5 zetels. Dat lijkt me rijkelijk optimistisch. Voor de bestuurbaarheid van de gemeente zou het beter zijn als er wat minder in plaats van meer partijen in de Raad zouden komen. Welke partijen dat zijn laat ik graag aan de kiezer over. Het voormalige 50Plus heeft zichzelf opgeheven. De twee leden stappen beiden over naar een andere bestaande, maar niet dezelfde, partij.

Wethouder Jorrit Jan Eijbersen (VVD) van onder meer ruimtelijke ontwikkeling heeft een nieuwe baan en vertrekt derhalve in december. Hij wordt burgemeester van Hellendoorn (Nijverdal als grootste kern). Hij wilde het heel graag en het is hem gegund. Een goede prestatie want er zijn altijd veel sollicitanten. Gooise Meren is kennelijk een aanbeveling om burgemeester te worden. Zie ook de recente benoemingen van Marleen Sanderse (CDA) en Lars Voskuil (PvdA). Jorrit is hier maar kort wethouder geweest maar had er al 9 jaar opzitten in Bunnik. Hij was een krachtige en duidelijke bestuurder die de raadsleden en buurtgroeperingen goed bij de les hield over wat rechtstatelijk, zoals hij het noemde, wel en niet kon. De raad en het college van de gemeente Huizen kregen van hem hier ook nog een lesje over daar waar het ging over de bebouwing aan de Driftweg. Jammer dat hij gaat. Wel goed dat besloten is dat er voor de korte periode tot de verkiezingen geen opvolger komt. Drie of vier maanden salaris is nog daaraan toe maar een opvolger zou ingewerkt moeten worden terwijl het ook nog zo is dat er in de komende maanden geen echt grote stappen gezet zouden worden. Een wethouder heeft als hij/zij 3 maanden in functie is geweest, recht op maximaal 2 jaar wachtgeld (Appa-uitkering 1e jaar 80% tweede jaar 70 zonder inkomensgrens). De regeling bij de overheid is veel ruimer dan onder de WW. Ik wachtte tevergeefs op een telefoontje want voor mensen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, geldt de fraaie wachtgeldregeling niet.

Deel dit bericht