ERWIN NIJHOFF BIJ DE FIN

Op woensdag 2 oktober 2013 vond in het NH Hotel de FIN ledenvergadering plaats. Door omstandigheden was het moeilijk om aan een spreker te komen. Gelukkig kon Kees Koopmanschap uitkomst bieden en kon hij ervoor zorgen dat de interessante spreker Koos Woltjes ons toesprak over het DNA van de onderneming. Koos heeft een waslijst van activiteiten ontplooid en heeft voor heel grote bedrijven gewerkt. Hij heeft zich nu geassocieerd met Coop & Haegen in Naarden. De spreekbeurt was kort en krachtig en bracht veel tongen in beweging. Veel van de aanwezigen zullen nog even willen doorstuderen op het onderwerp. 

De vergadering was goed bezocht. Het deelnemersaantal blijft constant hoog en steeds zijn er weer nieuwe gezichten te begroeten. De bijeenkomst werd afgesloten door een mini concert van Erwin Nijhoff, artiestennaam Erwin Nyhoff. Hij is in 2012 op de derde plaats geëindigd bij de tweede Voice of Holland serie. Hij vertolkte onder meer The River van Bruce Springsteen. Op de FIN bijeenkomst zong en speelde hij akoestisch 4 Bruce Springsteen nummers. Hij had groot succes en veel van onze leden wilden graag met hem op de foto. Namens (‘t) Spant kon Paul Haighton een speciaal arrangement aanbieden voor vrijdag 11 oktober 2013. Kaarten kosten inclusief 2 drankjes EUR 15. Dit dus voor FIN leden. 

IMG_4099

Het bestuur heeft samen met de ledencommissie nog even geaarzeld over het aanbod van Paul Haighton. Het is niet een tak van sport waar wij ons als bedrijvenvereniging mee bezig houden en het is natuurlijk toch een soort van promotie voor de artiest en het Spant. We hebben echter gemeend dat het toch een leuke afwisseling zou zijn en dat een jonge artiest toch een startende ondernemer is die een kans behoort te krijgen. Uit de reacties achteraf bleek dat onze leden dit mini optreden zeer gewaardeerd hebben. 

Tijdens de vergadering gaf de gemeente secretaris Hetty Molenbrugge een update over de fusie perikelen. Naarden gaat voor een fusie met Bussum en Muiden. Naarden heeft duidelijk laten weten dat dit een korte termijn oplossing is. Op langere termijn vindt Naarden een grotere fusie wenselijk. Wat Naarden betreft wordt er op 1 januari 2016 gefuseerd. Bussum is wat voorzichtiger en streeft naar 2017. Bussum heeft bovendien allerlei voorwaarden gesteld. Op het gebied van de financiën met betrekking tot het KNSF terrein heeft Naarden die wensen ook maar die zijn wat minder dwingend geformuleerd. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de provincie en ook de Staten Generaal van de eisen op de hoogte zijn en toch de mogelijkheid hebben om die gewoon te negeren. 

In de krant heeft u gelezen dat de BOV Bussumse Ondernemers vereniging contacten met de FIN zou wensen aan te halen. Brigitta Boonacker is de nieuwe voorzitter. Op zichzelf heeft de FIN altijd opengestaan voor gesprekken hoewel duidelijk zal zijn dat de FIN er op dit ogenblik niet over denkt om ook de detailhandel en horeca te gaan vertegenwoordigen. Gaat de fusie met Muiden door, dan zullen ook bedrijven uit Muiden (en Muiderberg) op termijn lid kunnen worden van onze bedrijvenvereniging. De ingangsdatum daarvan staat los van de datum van de feitelijke fusie en kan dus ook eerder komen te liggen. 

Deel dit bericht