Bad Salzuflen in mei

De maand april ligt weer achter ons. We gaan de zomer tegemoet. We duimen voor veel mooi weer. Woensdag aanstaande nog een ledenbijeenkomst en dan de jaarvergadering op 3 juni met een gezamenlijke maaltijd. Koningsdag in Bussum en Naarden was ook dit jaar weer een groot succes. Het weer was beter dan verwacht en dat was te merken aan de publieke belangstelling. De organisatoren verdienen weer een compliment. Laten we hopen dat het in de nieuwe gemeente ook allemaal goed gaat verlopen en dat iedere buurt zijn eigen feestjes kan blijven organiseren en dat het wellicht mogelijk is bepaalde kosten en activiteiten te delen.

De meeste politieke partijen zijn druk bezig met het opstellen van kandidatenlijsten voor de verkiezingen van 18 november aanstaande. De Eerste Kamer gaat binnenkort het alles beslissende oordeel vellen. Normaalgesproken is dat niet spannend, maar het zal toch zo zijn dat alle betrokkenen blij zullen zijn als er duidelijkheid ontstaat. Hoe de lokale partijen, waarvan er niet al te veel zijn, het bij de verkiezingen gaan doen is voor mij nog een grote vraag. Gaat Hart voor Bussum zich omvormen of is dat gezien met name de uitlatingen over Muiden en de anti fusiehouding eigenlijk niet te doen. Kan een partij die alleen gaat voor de belangenbehartiging van Bussumers nog wel meedoen aan verkiezingen voor een grotere gemeente? Interessante vragen. De antwoorden zullen van de partij zelf moeten komen.

Mijn voormalige confrère Bram Moskowicz is ook de politiek ingegaan. Uit de Orde van Advocaten gegooid worden voor het onjuist declareren aan zijn cliënten, het niet zelf behandelen van zaken en het niet specificeren van nota’s en het veelvuldig niet terugbellen, is kennelijk geen beletsel om nu in het openbaar te stellen dat je je gaat in zetten voor de burgers van Nederland. Heeft hij zijn leven gebeterd en verdient hij een tweede kans of ziet hij zelf gewoon niet hoe belachelijk zijn uitlatingen op dit moment zijn. Laten we hopen het eerste.

In de regionale politiek gebeurt niet veel. Op economisch gebied is er sprake van een windstilte. Een stilte voor de storm of is er geen visie en beleid? Men zegt hard te werken maar ik heb het nog niet gezien en ik zit er toch redelijk dicht bij. Jammer om bijvoorbeeld de kenniscentra verenigd in de vier Vators af te breken en er voorlopig even nog niets voor in de plaats te stellen. Een beetje weggegooid geld? Over de participatiewetgeving en de uitvoering daarvan in de regio horen wij als bedrijfsleven ook helemaal niets. Ook hier is er geen enkel teken van haast. Is dat wel zo verstandig? Zijn er dingen die vanzelf goed gaan? Ik hoop het, maar heb mijn twijfels.

In Naarden is bedrijventerrein Gooimeer Zuid opgeknapt en door de wethouders Sanderse en Van Meerten geopend. De FIN was er bij aanwezig en we hebben genoten van een lekker gebakje om het te vieren. We hebben onze complimenten aan de gemeente en aannemer van Asch uit Soest overgebracht. Ook het vernieuwde Ruysdaelplein is opgeleverd. Veel enthousiaste gezichten en dat mag een wonder of een wereldprestatie genoemd worden. De kruispunten in Naarden Vesting zijn aangepakt, de Turfloods schijnt nu echt weer open te gaan en Naarden ligt er weer een stukje mooier bij. Aan de A1 wordt keihard gewerkt en binnenkort zal Gooise Meren van de kant van Amsterdam beter bereikbaar worden. Ook dat is winst.

Zelf ga ik komende week drie dagen naar Bad Salzuflen. Dat is een plaats in het Teutoburgerwald. In Duitsland dus. Een toplocatie om te golfen. Helaas heb ik de datum niet helemaal zelf kunnen kiezen en zo mis ik dus voor het eerst sinds lange tijd een FIN bijeenkomst. Pijn in mijn hart. Het is even niet anders. Ik zal vast goed vervangen worden. Ik wens jullie woensdag in de Brasserie van het Arsenaal een goede vergadering. Er is een aantrekkelijk programma en de maaltijd na afloop doet mij het water al in de mond lopen.

Deel dit bericht