Zomerborrel en bestemmingsplan Gooimeer Zuid

Als laatste activiteit voor de zomer organiseert de FIN op 11 juli een zomerborrel. Maarten van der Aart van het gelijknamige schoonmaakbedrijf aan de Kobaltstraat te Naarden, zal onze gastheer zijn. Het is een informeel samenzijn en iedereen die zich verbonden voelt met de FIN is welkom. Dus ook ex leden en toekomstige leden en andere geïnteresseerden. Aanmelden zou handig zijn in verband met de catering maar is niet strikt noodzakelijk. De borrel vindt plaats op donderdag 11 juli 2024 vanaf 17.00 uur. Dank alvast Maarten.

Het is inmiddels zomer. De rustige tijd breekt aan. Waarschijnlijk niet voor het nieuwe kabinet. Die moeten toch nog wat zaken uitwerken. Ze hebben het al zwaar gehad bij het voorstellen van de nieuwe ministers en de presentatie van de kabinetsplannen op hoofdlijnen. Het was een dieptepunt in de recente parlementaire geschiedenis. Een nogal onfatsoenlijke oppositie die helemaal vergat waar het debat over ging, een bizarre rol van Geert Wilders en Fleur Agema en een interne verdeeldheid binnen het nieuwe kabinet zoals die nog nooit vertoond is. Plaatsvervangende schaamte voor heel politiek geïnteresseerd Nederland. Dat belooft wat. Vuurwerk maar of het land er straks een meter mee opschiet, is de vraag.

Dan de beraadslagingen in de gemeenteraad over het nieuwe bestemmingsplan Gooimeer Zuid. Ik ben als FIN vertegenwoordiger uitgenodigd voor de politieke avond en heb daar kunnen inspreken. Daarna heb ik op uitnodiging nog gesproken met de hele fractie van Wij Gooise Meren en een fractielid van de VVD. Echt veel geholpen heeft het niet. Het bestemmingsplan wordt gewoon doorgezet en hopelijk gaan B&W en de Raad zich komend jaar wijden aan het vormgeven van wat beleid. Die toezegging is er wel gekomen. Een klein succesje. De gemeente heeft bijna 15 jaar de kans gehad om er iets van te maken maar besluiten vervolgens om dat dan maar in de toekomst te doen. Geen beleid is falend beleid. Zoals bekend staat de economie uitzonderlijk laag op de prioriteitenlijst van de gemeente. Dat bleek ook wel uit het niveau van de discussies. Er werd het een en ander geroepen over de noodzaak van ruimte voor bedrijvigheid, er werd gezegd dat het bedrijventerrein er speciaal voor maakwerkindustrie was, er waren te weinig werkzoekenden op praktisch niveau dus waarom zou je streven naar maakwerk industrie waarvoor dan mensen uit het Oostblok zouden moeten worden gezocht. Allemaal baarlijke nonsens maar niemand die elkaar corrigeerde. Er zijn heel veel rapporten over een tekort aan bedrijven terreinen in de regio, maandelijks zijner rapportages over het te kort aan medewerkers en over het grote tekort aan werk voor praktisch geschoolden. Geen enkel raadslid en kennelijk zelfs de woordvoerders niet, leest deze rapporten. Alsof het niet ernstig genoeg is, heeft wethouder Bellaart op 29 juni 2023, een jaar geleden dus, een uitvoerig memo aan de raadsleden geschreven. Opgesteld door de deskundigen bij de regio. Kennelijk heeft niemand dat memo met allerlei vindplaatsen er nog eens bij gepakt. Iedereen die het eens wil lezen moet me maar een mailtje sturen (vandort@vandortlegal.nl ).

Om deze blog positief te eindigen. Mooi dat ik uitgenodigd word. Mooi dat er toch in zekere zin naar de FIN geluisterd wordt, mooi dat de gesprekken op een vriendelijke toon plaatsvinden en zeer fijn dat ik ook nog eens onthaald wordt op gebak, koffie en een ijsje. Goed ook dat raadsleden zich zo inzetten en zelfs op voetbalavonden tot na middernacht vergaderen. Op 5 en 6 juli was er een mooi feestje voor de hele gemeente in Bussum en ook daar werd ik vriendelijk onthaald door de fractie van Wij Gooise Meren en de wethouder van economie en cultuur. Kort en goed wij blijven doorgaan met het samen zoeken naar oplossingen voor problemen die te maken hebben met ondernemen in de gemeente Gooise Meren. Ik hoop daarbij op morele steun van onze FIN achterban. Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne vakantieperiode.

Joop van Dort
Juli 2024

Deel dit bericht