Rapport Leegstand klaar voor presentatie aan de Economic Board

Het jaarlijkse FIN feest ligt weer achter ons. Veel leden waren aanwezig in de feestzaal van Eemland in Eemnes. Velen werden gemist. We waren toch met een man of 80 en eerlijk gezegd zouden meer mensen er niet in gekund hebben. Het was dus vol en gezellig. De sfeer zat er goed in. Er werd zelfs voor mij gezongen. Het was even doorbijten maar de harmonieuze klanken uit de kelen van de aanwezigen wisten met toch te raken. Ik was jarig, dat was de reden. Ik was blij thuis aan het geven van een feestje te kunnen ontsnappen. Rembrandt was tweemaal aanwezig. Het was de naam van de band en er was een snel tekenaar, die de meesten van ons vereeuwigde. Ik werd die avond al oud genoeg dus sloeg dat gedeelte over. De evenementen commissie bestaande uit René en Gijs had het weer voortreffelijk geregeld. Goed eten, veel drankjes, goede bediening en een mooie zaal. Wat mij betreft alleen een beetje jammer dat kennelijk nooit iemand de eigenaars van Eemland er op heeft gewezen dat een plaatje net onder het plafond de akoestiek toch wel vreselijk veel zou verbeteren.

Op 24 november heb ik namens de FIN in Spant! het convenant MVO Gooise Meren ondertekend. Samen overigens met 35 andere partijen. Verenigingen, stichtingen en individuele werkgevers die zich sterk maken voor een grotere arbeidsparticipatie van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Een goede presentatie en spreekbeurten van plaatsgenoot professor Arnold Heertje en Aart van der Gaag, Commissaris van het 100.000 banenplan. De gemeente, Gerben Struik en Yvonne van Amstel, trekken er hard aan. Dit initiatief krijgt in januari een vervolg. Jullie zullen er nog meer van horen.

mvo2016-persbeeld-high-res-2

Die middag heb ik samen met René Pas namens de FIN afscheid genomen van Hetty Molenbrugge. Zij heeft als directeur en later algemeen directeur 15 jaar bij de gemeente Naarden gewerkt. Ze heeft de ambtelijke dienst na een mooie carrière verlaten. Hetty was vaak onze gast en wij waardeerden haar interesse. De FIN was uitgenodigd op een intiem afscheidsfeestje. Vele bekenden uit Naarden waren gekomen waaronder vele ex wethouders. Er werden mooie afscheidswoorden gesproken en voormalig gemeentesecretaris Ronald Kool zorgde op zijn bekende wijze waar voor een mooi stukje cabaret. Er waren ook twee mooie liederen. Hetty had het er zichtbaar moeilijk mee. Namens onze vereniging overhandigden we haar een waardebon.

Ook op 24 november heb ik met de leden van de werkgroep Leegstand van de Economic Board met de steun van Crispijn Stulp en ambtelijke ondersteuning van Margo Molkenboer, ja onze eigen Margo, de laatste hand gelegd aan een rapport over de bestrijding van de leegstand in de winkelstraten. Met name de aanloopstraten. Niet zo zeer gericht op het vullen van winkels maar meer een aanzet om via een soepeler bestemmingsplan en een meedenkende overheid te komen tot een creatieve invulling van de winkelruimtes. Transformatie staat daarbij voorop. Op 1 december zal dit rapport aan Pieter Broertjes, de voorzitter van de Board worden gepresenteerd en aangeboden. Een definitieve versie van het rapport met aanbevelingen zal daarna naar verwachting naar de Stuurgroep Economie en Innovatie van de Regio gaan. Dat zijn kort gesteld de wethouders Economische Zaken van alle gemeentes. De Vlietlaan te Bussum, de verbinding van het station met het centrum, is onderdeel (pilot) van het rapport. Achter de schermen wordt er ook in de gemeente hard gewerkt aan een meer omvattende gebiedsvisie voor het stationsgebied. Het is veelomvattend en daarom deels ook wachten maar er is zeker vooruitgang en aan de inzet van Miriam van Meerten en haar ambtenaren zal het niet liggen.

Deel dit bericht