Nog geen nieuw bestuur in Gooise Meren. 7 mei regionale veteranendag in Naarden

Het heeft even geduurd voordat ik er weer een blog uit kon persen. Het is lastig want er is weinig gebeurd. De hele wereld en zeker heel Nederland draaien weer op volle toeren maar binnen Gooise Meren is het vrij stil. Er wordt hard onderhandeld over een nieuwe coalitie. Vanaf dag 1 was het wel duidelijk dat de oude coalitie zou voortgaan. Dat je dan twee informateurs en minstens 1 formateur nodig hebt om wat aanvullingen op een bestaand akkoord te schrijven, komt voor een niet ingewijde wat vreemd over. Dat een dergelijk akkoord kennelijk helemaal dichtgetimmerd moet worden, ook. Maar goed ik ga er niet over en het zal er wel bij horen. In de meeste andere gemeentes wordt er ook nog gewerkt aan de vorming van een nieuw college.

Nederland is druk met Johan Derksen. Iedereen die er niets toe doet wil zich er tegen aan bemoeien. Ik schrijf ook af en toe een blog, maar voel me even niet geroepen. Gevolg van dit alles is wel dat we het beste Nederlandse televisieprogramma op de buis nu moeten missen.

Op dinsdag 26 april werd ik met enige spoed naar de Grote Kerk in Naarden geroepen om aanwezig te zijn bij de lintjesuitreiking. Onze penningmeester Kees Koopmanschap viel de eer ten deel. Vooral overigens voor al het werk dat hij al jaren voor de carnavalsvereniging de Vestingnarren verricht. Ik was net op tijd om er getuige van te zijn. Samen met heel veel geïnteresseerden en familieleden van de tien gedecoreerden. Een verdiend gebaar van de Koning, lees vooral van de mensen die het lintje voor hem hebben aangevraagd. Het is altijd een mooie ceremonie. De burgemeester was in vorm en de hapjes en drankjes na afloop waren weer goed verzorgd. Fijn dat we zo’n gebouw in onze gemeente hebben staan. Het maakt de uitreiking toch altijd extra feestelijk. Kees en Wilma natuurlijk van harte gefeliciteerd.

De dag er op was het Koningsdag. De zon scheen uitbundig en iedereen leek blij te zijn dat er weer een viering was. 2 jaar spulletjes gespaard om te kunnen verkopen en eindelijk weer live muziek op straat. In alle vier de kernen van onze gemeente was het een drukte van belang en veel inwoners hebben in meerdere kernen hun gezicht laten zien. Laten we hopen dat het deze mensen ook aanmoedigt om zich te melden als vrijwilliger voor de evenementen van volgend jaar. Met enige teleurstelling moet namelijk geconstateerd worden dat het aantal vrijwilligers aan het afnemen is. Het organiseren van dit soort massale evenementen zonder vrijwilligers zou onmogelijk en ook nog eens extreem duur, worden.

De volgende FIN bijeenkomst staat weer voor de deur. In het gebouw van Bouw- en Installatiemensen te Bussum. Parallelweg 1. Jullie hebben de uitnodiging ontvangen. Kom op tijd want in verband met Dodenherdenking wordt de ruimte op tijd gesloten. Mensen die in de bouw en installatietechniek willen werken, zijn hard nodig en wat dat betreft is het mooi dat dit opleidingsinstituut in samenwerking met het ROC Amsterdam onlangs een mooi nieuw gebouw heeft kunnen betrekken. Ons lid Gijs en Van Cleef waren de bouwers. De directie en het bestuur van deze praktijkschool zullen ons graag bijpraten. Met name ook werkgevers in de branche worden van harte uitgenodigd. Ook die bedrijven die nog vergeten zijn lid te worden van onze mooie vereniging. Ook uit hoofde van mijn functie als lid van de Werkkamer Gooi en Vechtstreek kan ik deze bijeenkomst van harte aanbevelen.

Over het NH Naarden is nog steeds geen officieel nieuws. Zoals het wel vaker gaat, worden optimistische berichten over opvang van Oekraïners de lucht in geslingerd maar vervolgens blijft het lang stil. Dit betekent ook voor ons dat we nog niet weten waar we aan toe zijn. We gaan er nog steeds van uit dat we op zoek moeten naar een nieuwe vergaderruimte. Dit voor die dagen dat we niet op locatie willen bijeenkomen. Intern wordt er hard aan gewerkt om een alternatief te vinden. We hopen dan ook zeker een algemene ledenvergadering met aansluitend een diner voor de leden te kunnen organiseren en wel op de eerste woensdag van de maand juni. Dit jaar is dat al op 1 juni.
Tot slot wil ik jullie nog wijzen op zaterdag 7 mei. Dat belooft een bijzondere dag te worden. We vieren dan 77 jaar bevrijding. Gooise Meren en dan in dit geval de kern Naarden, is de gastheer voor de regionale Veteranendag. Die wordt grootser gevierd dan voorheen niet alleen omdat het hier een regionale dag (6 gemeenten) betreft, maar ook omdat het de door corona uitgestelde 75-jarige viering betreft. Er zijn heel veel activiteiten en de hele dag belooft een spektakel te worden. Ik zou zeggen kom allemaal even kijken, ook als je buiten Gooise Meren woont.

Ik zie jullie graag aanstaande woensdag 4 mei in Bussum.

Deel dit bericht