Het wordt een duurzame week in Naarden

In mijn vorige blog heb ik jullie al uitgenodigd voor de FIN bijeenkomst van woensdag 8 maart aanstaande bij Toonen Toyota op Gooimeer-Noord. Een evenement georganiseerd in samenwerking met de gemeente en onze lokale energie coöperatie Wattnu. Jullie hebben ook een uitnodiging ontvangen via het secretariaat en hopelijk staat het al in ieders agenda. Het is een bijeenkomst voor alle ondernemers die interesse in het onderwerp hebben. Het is voor mensen met vragen en zeker ook voor toehoorders die iets willen leren. Lid of geen lid van de FIN, dat maakt niet uit. Het zal ook een gezellig samenzijn worden en daarbij mag het onderwerp van gesprek natuurlijk van alles zijn. De aanvangstijd is 17.30 uur en de wethouders Nico Schimmel en Barbara Boudewijnse hebben hun komst toegezegd.

Naast dit al eerder aangekondigde evenement is er op het gebied van duurzaamheid in ruime zin nog een interessante bijeenkomst. Gaat het op 8 maart vooral ook over het 1000 Dakenplan, zonnepanelen en een officiële opening van een tweetal daken, op maandag 6 maart zal onze minister van economische zaken Micky Adriaaansens uit Laren (NH) aanwezig zijn bij ons duurzame uithangbord, de Tinfabriek op bedrijventerrein Gooimeer Zuid. Ik verwacht dat ik niet hoef uit te leggen waar u dit pand, het garagebedrijf van de regionale Volvo dealer, kunt vinden.

De VVD minister komt in het kader van de provinciale verkiezingen op 15 maart en heeft aangegeven vooral graag ondernemers uit onze gemeente te willen ontmoeten. Het hoofdthema zal verduurzaming van bedrijventerreinen. Wat kunnen de Provincie en het Rijk daaraan bijdragen. Ook onderwerpen die nog meer onder haar EZ portefeuille vallen kunnen aan de orde worden gesteld. De minister zal onder meer vergezeld worden door Joost van Gilse onze huidige en kandidaat regionale vertegenwoordiger in Provinciale Staten. Joost was raadslid in Hilversum en is directeur van architectenbureau DENC. Dit bureau heeft onder meer een vestiging in Bussum. Ook aan hem kunnen vragen worden gesteld. Het bezoek begint om 13.00 uur en zal kort na 14.00 uur eindigen. Er is eerst een korte rondleiding door het pand en over het terrein en daarna is er ruim gelegenheid vragen te stellen aan de minister. De bijeenkomst wordt weliswaar georganiseerd door de lokale VVD maar iedereen is natuurlijk welkom. Ik verwacht zelfs dat het juist op prijs gesteld wordt als het gesprek vooral over de inhoud kan gaan en minder (algemeen) politiek ingestoken wordt. Als je al een vraag hebt, dan is het misschien handig je met naam even aan te melden.

Ik roep iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp maandag aanstaande tussen de middag even vrij te maken voor deze bijeenkomst

Joop van Dort februari 2023

Deel dit bericht