FIN lustrumfeest in Jan Tabak: geslaagd

Het grote FIN lustrumfeest ligt weer achter ons. We vierden met enige vertraging ons 60-jarig bestaan. Ik ben een beetje blij dat het feest achter ons ligt. Nee, dat is niet aardig, maar ik ben nu eenmaal geen feestnummer. Ik weet zeker dat een heleboel mensen erg hebben kunnen genieten van het feest. Het eten was echt goed en de grote live band speelde voor elk wat wils. Het was dus allemaal prima voor elkaar. Bedankt Gijs en René. Mogelijk was dit hun laatste jaar. In dat geval krijgen leden met wat andere gedachten de mogelijkheid om zich te laten horen. Jullie horen nog van ons.

Op 28 september was er een bijeenkomst georganiseerd door het nieuwe Gooise Meren Marketing (GMM) team, in het voormalige stadhuis van Naarden. Er was een goede opkomst en een goede presentatie van de nieuwe algemeen manager, Paul Sluis. Victor Vaessen wordt voorzitter. Hij is de opvolger van Vincent Knoops. De website is bijna af en bevat alle leuke uitjes, winkels en horecaondernemingen in onze gemeente. Kijk maar eens op www.ontdekgooisemeren.nl. Herhaal dat vervolgens regelmatig. Dan blijf je op de hoogte. De marketing organisatie gaat een nieuwe fase in en de gemeente is gelukkig teruggekomen op een enkel minder gelukkig besluit. Er zijn nu weer aanspreekpunten per kern. Saskia Simons voor Naarden en Ellen Hazenberg voor Bussum. De taken voor Muiden en Muiderberg zijn op een iets andere wijze tussen hen verdeeld.

Op maandag 3 oktober presenteerde de Dutch Media Week een avond voor ondernemers. Het onderwerp was de digitale snelweg en cybersecurity. Er waren echt goede presentatie van Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur van Beeld en Geluid en van Eward Driehuis, cybersecurity expert . Verder gaf SPOT035 diverse webshops over zaken als inrichting van je LinkedIn pagina en het gebruik van je website. Het was een mooie avond in een zeer interessant gebouw. Iedereen kent Beeld en Geluid van buiten maar binnen is het zeker ook de moeite waard. De Federatie van ondernemersverenigingen was mede organisator en alle leden van de bedrijvenverenigingen en overigens alle ondernemers in de regio waren uitgenodigd. Er was een goede catering en er vonden veel plezierige gesprekken plaats. Verrast was ik door de aanwezigheid van onze wethouder Barbara Boudewijnse. Zij zet zich, veel meer dan onder haar vorige portefeuille, in voor werk en duurzaamheid op bedrijventerreinen.

Op dat laatste punt wil ik nog steeds meters maken. Ik woonde een zeer interessante bijeenkomst bij over hoe men dat op het bedrijventerrein terrein Lage Weide (langs de A2) in Utrecht doet. Daar is veel geld voor beschikbaar en vijf full time professionals zijn daar aan het werk. Onvergelijkbaar dus met Gooise Meren. De methode van organiseren kunnen wij echter wel op onze schaal implementeren. We leren ook van het aanzienlijke grotere HilversumZuidwest. Groter dan onze terreinen maar wel een stuk kleiner dan Lage Weide. De Rabobank steekt er veel geld in dus wellicht liggen daar nog wat mogelijkheden. Ik zou nog steeds graag wat vrijwilligers vanuit de FIN bij deze ontwikkelingen willen betrekken. Samen met de gemeente, de Omgevingsdienst FG+V, Watt.nu en een hopelijk aan te stellen Parkmanager, moet dat lukken.

Op de gedenkwaardige avond van mijn bijeenkomst in Utrecht en het smadelijke verlies van Ajax thuis tegen Napoli, kondigden de fracties van het GDP en HvBNM aan te gaan fuseren tot een fractie in de raad. Ze hebben dan samen 11 zetels. De vraag is of dat het GDP in het college brengt of Hart buiten de coalitie zet. Daar wordt nu over gesproken en wij kunnen als buitenstaanders alleen maar afwachten.

Op de eerste woensdag van oktober was onze ledenbijeenkomst in Hotel Jan Tabak. Er waren een aantal presentaties; een 5-minute talks van de Rabobank over duurzaamheid en van ons lid Ernesto Hilgersgom over het werk van het C’est la vie huis, het hospice in Naarden. Fijn dat twee leden de kans grepen om zich te presenteren. De korte lezing ging over cryptomunten. Er zijn een aantal leden die zich daarmee bezig houden en een andere groep die nog steeds twijfelt of het iets voor hen is. Er is heel veel over te vertellen. De spreker van het bedrijf Amdax moest zich dus erg beperken. Het zorgde er wel voor dat hij en zijn metgezellen tijdens de borrel bedolven werden onder de vragen. De avond was geslaagd. Fijn dat wethouder Nico Schimmel en beleidsambtenaar economische zaken, Gulay van Bijleveld, ook aanwezig waren. Na afloop was er een FIN-diner met helaas niet al te veel deelnemers. Dat kan een volgende keer beter.

Joop van Dort oktober 2022

Deel dit bericht