EEN NIEUW JAAR

Op woensdag 8 januari 2014 werd in het stadhuis van Naarden de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de FIN gehouden. Ook dit jaar waren er weer veel personen aanwezig. De catering was weer optimaal verzorgd. Na een korte speech van wethouder Henk Lanting en de ondergetekende kon er geproost worden op een nieuw jaar. Er zijn voorzichtig positieve economische berichten. Of dat ook voor kleinere ondernemers in 2014 al echt een rol gaat spelen is nog niet echt helemaal te voorspellen. Het is wel erg optimistisch om te verwachten dat het ons allen in 2014 direct al beter zal gaan. Er schijnt echter licht aan het eind van de tunnel te zijn en dat moet op zich genoeg zijn om onze leden weer enthousiast te maken. 

Namens de FIN heb ik ook de nieuwjaarsbijeenkomsten van de gemeentes Naarden en Bussum bezocht. Ook bij de gemeentes wordt uitgekeken naar de aanstaande fusie. Er gaat hard gewerkt worden om die fusie op tijd te realiseren. Beide gemeentes gaan er vanuit dat er geen kink meer in de kabel komt. Burgemeesters Henk Heijman en Joyce Sylvester waren daar in hun nieuwjaarsredes duidelijk over. Bij de gemeente Naarden worden de gasten getrakteerd op een heel goed stuk cabaret van het duo Dubbelfout. Hulde! 

Namens de FIN heb ik bij de gemeente Naarden aan de bel getrokken in verband met het uitvallen van het licht op Gooimeer Zuid en de IJsselmeerweg. Ik dacht nog dat het wellicht een besparingsmaatregel was. Zoals u weet hebben veel Nederlandse gemeentes geoordeeld dat hun verlichting eigenlijk een soort Kerst- of feestverlichting is. Het aanleggen van verlichting heeft indertijd niets te maken gehad met verhoogde veiligheid of iets dergelijks. Je kunt die verlichting dus ook gewoon uitzetten om een paar euro’s te besparen zonder dat dat de veiligheid in het geding brengt. Gelukkig zitten er in Naarden wel personen die nadenken en blijkt het te gaan om een storing. De Gemeente wijst mij er ten overvloede nog even op dat iedereen technische mankementen, gaten in het wegdek en andere kleine probleempjes, direct kan melden via de meldingenlijn 035-6957866 of alternatief (echt dit is het adres) via http://naarden.nl.server33.firstfind.nl/meldingenonline/ondex.html De Gemeente ( ZIUT) zal er alles aan doen om de (kleine) reparaties zo snel mogelijk te verrichten.

Voor de mensen die niet op de Nieuwjaarsreceptie aanwezig konden zijn verwijs ik naar onze FIN website. U kunt daar de teksten van de spreekbeurten van Henk Lanting en mij vinden. Ik wens ook deze leden vanzelfsprekend een zakelijk en persoonlijk goed en gezond 2014.

 

Deel dit bericht