Weer aan de slag

Het zomer-reces is achter de rug. Bijna iedereen is weer terug van vakantie. De FIN en de andere bedrijvenverenigingen in de regio beginnen weer met hun activiteiten. Ook de Federatie vergadert op 13 september weer en de gemeente en de regio starten weer op. De laatste twee zullen ontkennen dat er in de zomer weinig tot niets gebeurt, maar die discussie durf ik wel aan. Overigens is het ook lastig om mensen bij elkaar te krijgen of om antwoorden te krijgen als veel collega’s op vakantie zijn.

Iemand die er eind augustus wel was, was wethouder Jan Franx. Hij nodigde me uit voor een kopje koffie en dat kon de volgende werkdag al. Zo zie ik het graag. We hebben wat informeel gepraat ook om de weg te openen voor wat meer gestructureerd overleg. Over met name ruimtelijke ordening. Er wordt onder meer gewerkt aan een vernieuwd bestemmingsplan voor Gooimeer Zuid en op Gooimeer Noord spelen wat zaken rond de vaarverbinding tussen de Trekvaart en het Gooimeer. Dit laatste geeft in potentie mogelijkheden en moeilijkheden. Daarover zouden we op 20 september meer informatie ontvangen. Onder boetedoening heeft de provincie de reeds in mijn vorige blog aangekondigde bijeenkomst bij Chrysal echter moeten afzeggen omdat er een belangrijk intern overleg zou moeten plaatsvinden. Er wordt met onze commissie RO (ROFIN) gezocht naar een nieuwe datum. De gemeente is na wat schermutselingen ook aangesloten en dat maakt een overleg en informatievoorziening voor de ondernemers alleen maar zinvoller. Per saldo is het dus goed dat de bijeenkomst van 20 september geen doorgang kan vinden. Het gesprek met wethouder Franx liep ook verder prettig. Duidelijk is dat Jan niet alleen gaat voor plannen maken maar ook voor uitvoering geven. Dit opent mogelijkheden van onze vereniging. Het FIN bestuur en ROFIN zullen regelmatig en ook tijdig worden geraadpleegd. Onze input is van groot belang voor de gemeente. Samen met het overleg EZ willen we in deze raadsperiode toch wat stappen gaan zetten. Het gesprek tussen het FIN bestuur en de afdeling EZ inclusief de wethouder, Alexander Luijten, vindt plaats op 4 oktober. Leden die iets willen voorleggen kunnen contact opnemen met het bestuur. In de tussentijd sprak ik ook reeds uitvoerig met de nieuwe beleidsadviseur EZ, Eva Koster. Zij gaat met Gulay van Bijleveld en een nieuwe, nog aan te stellen, bedrijfscontactfunctionaris, de gemeentelijke economie ondersteunen.

De volgende FIN bijeenkomst is op 5 september bij ons lid Mascot International BV. Deze Nederlandse dochter van het Deense bedrijf houdt kantoor en heeft een grote showroom op het adres Rijksweg 79 te Naarden. Bij de witte toren. Zij verkopen mooie en vooral kwalitatief goede werkkleding en zijn de trotse sponsor van Roda JC te Kerkrade. Niet een echt lokale voetbalclub, maar wel een iets betere manier om landelijke bekendheid te verwerven.

Ook de lokale en regionale evenementen zijn weer geprogrammeerd. Het is erg stil in onze regio van half juli tot eind augustus, maar daarna barst het los. Traditiegetrouw begint het met de zeer druk bezochte Sluis en Bruggenfeesten in Weesp en daarna is het ieder weekend overal feest. Moeilijk om te kiezen binnen het grote aanbod. Speur de lokale kranten en het internet af en steun de lokale economie of in ieder geval de lokale vrijwilligers. Denk aan Koopjesdag en de week daarna de culturele markt, in Bussum, Vestingzondag in Naarden, en de start van het drukke culturele seizoen in De Mess. Mooie muziek in Muiderberg (onder meer Hans Dulfer) en Laren (Sonny’s Inc) en oude auto’s en dorpsfeesten in Huizen. Van 1 tot 10 september vindt in Hilversum Dutch Media Week plaats. Voor ieder wat wils en een niet commercieel regionaal evenement waarvoor ik graag een beetje reclame maak. Zie ook onze FIN website.

Zoals gezegd woensdag 5 september de eerste FIN Bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Op locatie bij Mascot in Naarden en op 28 september ons middag-vaarevenement met Huizer botters met aansluitend een smakelijke BBQ in Huizen. Schrijft u zich snel in, dan kunnen René en Gijs het juiste aantal botters vastleggen. Voor de harde werkers: alleen inschrijven voor het eten is ook mogelijk.

Deel dit bericht