Perspectiefnota 2018 in de gemeenteraad

Het zomerreces is nu echt begonnen. Een zee van rust. Eerst op 22 juni nog even de Doe Mee Week van MVO Gooise Meren afgerond. Er was veel enthousiasme en sprake van een mooi en goed bezocht slotevenement in de Witte Kerk in Naarden. Er is een momentum ontstaan. Laten we allemaal meewerken aan het vinden van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met zekere beperkingen, fysiek of geestelijk, maar ook mensen die slecht aan de slag komen alleen omdat ze ouder zijn. Leeftijdsdiscriminatie? Daar kun je over van mening verschillen zo lang bijvoorbeeld CAO’s ook werken met verschillende emolumenten voor verschillende leeftijden en uitgaan van een groei in salaris bij langer in dienst zijn. Het wordt wel steeds duidelijker dat er over deze groep zorgen bestaan.

Dezelfde middag was de FIN zomer borrel in het fraaie Vesting Hotel in de vesting Naarden. Dank aan Ilse Millin makelaardij, Vesting Accountants en Autobedrijf Fred Janssen voor de sponsoring. Het was een geslaagde bijeenkomst. Eerst nog een beetje regen, maar daarna gelukkig droog. We gaan ook het volgend seizoen weer verder met het organiseren van deze borrels. Sponsors zijn altijd welkom.

Dinsdag 27 juni is in Weesp het afscheid van Cor van der Poel. Ambtelijk – en bestuurssecretaris van IVW. Cor is ruim 80 en vindt het welletjes geweest. Na een wethouderschap van 12 jaren is hij nog lang het gezicht van IVW Weesp geweest. Hij gaat nu echt wat meer rust nemen. Met name toen er nog sprake was van een G4-fusie met Weesp en wij als bedrijvenverenigingen te maken zouden gaan krijgen met 1 wethouder EZ, hebben we als FIN-bestuur vrij regelmatig met elkaar gesproken. Misschien gaat dat weer gebeuren als Weesp voor Gooise Meren zou kiezen. Op basis van de inmiddels bekende feiten over de kansen bij Amsterdam en Gooise Meren is die kans duidelijk minder groot geworden. Ik kan iedereen aanraden deze rapporten te lezen omdat in de goed onderbouwde vergelijking Gooise Meren en heel waarschijnlijk de Regio, wel erg pover afsteken bij de gemeente Amsterdam. Het lijkt appels met peren vergelijken gezien het grootsteedse van Amsterdam, maar de stukken zijn toch lezenswaardig. We zijn hier in de gemeente vast op de goede weg maar hebben nog een grote inhaalslag te maken. Iedereen die denkt dat de kleine dorpen in onze omgeving wel zelfstandig kunnen blijven of met een ambtelijke samenwerking kunnen volstaan, raad ik de lezing van de stukken in het bijzonder aan. Kijken of jullie tot dezelfde conclusie komen als ik.

In onze gemeente is op 21 juni vergaderd over de Perspectief nota 2018. Er waren door de oppositie een heleboel moties ingediend. Die zijn in een marathon zitting allemaal behandeld en daarover wordt op 12 juli gestemd. Veel vuurwerk hoeven we niet meer te verwachten. Iedereen was wel erg tevreden over de financiën. Een prachtige prestatie van het college en de meeste waardering ging uit naar wethouder Jan Franx. Ik hoop dat verslaggever Alexander Poort van de Gooi en Eemlander ook heeft opgelet zodat hij bij het geven van cijfers wethouder Franx toch een wat hoger cijfer gaat toekennen dan tot nu toe het geval was. Mijn complimenten gaan uit naar de het hele college en naar de hele Raad. Ze hebben hard gewerkt en de marathonzitting was eigenlijk niet doenlijk. Het was veel en veel te warm boven in het voormalige stadhuis in Naarden. Dat de sfeer goed bleef was een aangename verrassing.

Tot slot mocht ik in de pers lezen dat het Naardens bedrijf Mascot Benelux (moederbedrijf in Denemarken) hoofdsponsor wordt van eredivisionist Roda JC uit Kerkrade. Ze zetten Naarden op de kaart en kunnen er met hun bijdrage hopelijk voor zorgen dat Roda eens een jaar uit de nacompetitie blijft.

Ik wens jullie allemaal een prettige vakantie en we zien elkaar weer op de eerste woensdag in september en mogelijk tijdens ons vaarevenement op 8 september.

Deel dit bericht