Korte december blog

Na mijn vorige blog valt er niet heel veel te melden. Sinterklaas is achter de rug. De kast ligt vol met chocoladeletters. De voorbereidingen voor kerst zijn overal in volle gang. De bomen staan al vaak. Dat wordt weer snoepen en eten en af en toe een sapje drinken. Nou ja, of bubbels. Onze leden zijn bezig met een eindsprint om na aftrek van alle belastingen ook dit jaar weer iets over te houden. In de gemeente wordt intensief gesproken over woningbouw op de zogenaamde BOR-gronden. Altijd weer interessant om te zien hoe iedereen altijd woningbouw wil, maar als er echt gebouwd moet worden met allerlei weinig ter zake doende argumenten probeert zo’n proces te blokkeren. Meestal betreft het een vertraging en geen staking van de activiteiten, maar toch. Ik denk dat iedereen wel benieuwd is naar de ferme uitlatingen van de gemeente Amsterdam. Veel woningen bouwen. Nu nog even plekken, meewerkende burgers, financiering, andere randvoorwaarden zoals beschikbare bouwers en installateurs etc. Wedden dat het straks stoerdoenerij blijkt te zijn en dat het enige dat dit collega voor elkaar krijgt het weghalen van de letters I Amsterdam blijkt te zijn.

In Gooise Meren proberen we wat toerisme aan te trekken. Waar we ons op moeten concentreren is nog niet zo duidelijk. Water denken sommige mensen. Maar ja wil iedereen ook de kust strook gaan gebruiken en zorgen een paar extra bootjes in de trekvaart straks voor een meetbaar verschil. Is onze streek, als je het afzet, tegen andere gedeeltes van Nederland, wel in staat om toeristen uit binnen en/of buitenland te trekken? Er wordt over gesproken en iedereen heeft inspraak. De diverse mogelijkheden worden in 5 werkgroepen besproken en iedereen kan zijn zegje doen. Zijn jullie geïnteresseerd in het onderwerp, bijvoorbeeld om economische redenen meld je dan aan voor de bijeenkomsten. Bijvoorbeeld voor 10 december over Fortlanden. Vanaf 17 uur met brood en soep in Fier in Bussum.

De tijdelijke ijsbanen zijn weer geplaatst door heel Nederland. Ook in Bussum en in Muiden. Het ziet er heel gezellig uit. Hulde aan de vrijwilligers en hun geldgevers. Laren is ook altijd gezellig. Leuke plekken om bijeen te komen en zeker ook een leuk uitstapje voor de (klein) kinderen.

Over gezellig gesproken, dat wordt het op de Nieuwjaarsreceptie van de FIN. Dit jaar weer als vanouds in de Burgerzaal van het voormalige stadhuis in Naarden. Op woensdag 9 januari vanaf 17.00 uur. Een uitnodiging volgt nog.

De gemeente heeft haar bijeenkomst op 7 januari in het gemeentehuis van Gooise meren in Bussum. Iedereen is welkom. Ook bewoners van Muiden en Muiderberg hoewel die gewoon beide hun eigen bijeenkomst organiseren. Onze gemeente is kennelijk nog lang niet 1.

De volgende FIN bijeenkomst is gewoon in het NH Hotel. Korte spreekbeurten van Jan de Boer van Vestingaccountants en van Jim Tehupuring van 1 Vermogensbeheer. Dat wordt leerzaam. We willen allemaal wel wat belasting besparen en hopen allemaal op een beter beursjaar in 2019. Natuurlijk een borrel en een mogelijkheid tot eten na afloop.

Deel dit bericht