Het eerste FIN evenement komt er aan. De zon schijnt letterlijk en nog belangrijker, ook figuurlijk

De kop kondigt positief nieuws aan. Nou ja jullie weten het allemaal al natuurlijk. Nederland gaat weer open en naast de horeca komt ook het verenigingsleven weer op gang. Vakantiegangers staan te trappelen. Het zal overal druk worden.

We krijgen ook nog eens een mooie sportzomer. Samen onder meer kijken naar de Olympische Spelen en het Nederlands voetbalelftal. De overheid denkt van niet maar die maken wel vaker inschattingsfouten. Je zou zeggen door schade en schande wijzer geworden wordt het beleid wel wat pro actiever en regel je (sta je toe) dat mensen ook op grote schermen in de buitenlucht naar voetbal kunnen kijken. Doe je dat niet dan krijg je handhavingsproblemen. Nou ja, een geluk bij een ongeluk, de mensen die Nederland tegen Schotland en Georgië hebben gezien zullen er inmiddels niet al te veel van verwachten en kijken wellicht minder. Kan het slechter?

Dezelfde avond van Nederland – Schotland heb ik zitten kijken en luisteren naar de politieke avond van onze gemeente. Veel interessante vragen maar vooral voor de steller daarvan. Dan na uren tot de conclusie komen dat we nog een keer gaan doorpraten. Ik ben benieuwd hoeveel kiezers dit soort geneuzel eigenlijk volgen. Het is net het Nederlands elftal. Heel veel tikkies terug. Het ging bijvoorbeeld over de het bestemmingsplan Bredius en over de GAD. Van de GAD is inmiddels niemand meer fan zo lijkt het. Net als bijvoorbeeld van RMN in de Utrechtse gemeentes om ons heen. Het is best lastig en met al het vuil dat we produceren, kost het ophalen en verwerken er van heel veel geld. Het is wel belangrijk dus, ik hoop dat de goede keuzes gemaakt worden en dat er ook gebenchmarkt wordt en er eens gekeken wordt naar particuliere alternatieven. Zoals Eemnes (SUEZ) dat doet en zoals wij als FIN dat voor de ondernemers laten doen. Ik weet wel zeker dat Milieu Service Nederland het beter en goedkoper zou kunnen. Vraag is of ze het ook zouden willen. Het is toch een andere tak van sport.

Als we het toch hebben over afval. De Golfbaan Naarderbos ligt deels op een vuilnisbelt. Onlangs is bekend geworden dat al het geheime overleg mogelijk toch ergens toe leidt. Het lijkt er op dat er opeens toch een ander clubhuis gebouwd mag worden. Het heeft iedereen veel geld en ergernis gekost. Hopelijk komt er een goede, wel openbare, evaluatie van de hele gang van zaken. In ieder geval gaat golfbaan weer open. Ergens in 2022, naar het zich laat aanzien. Het onderhoud gaat nog wel wat tijd duren en de afspraken tussen alle partijen moeten nog geformaliseerd en goedgekeurd worden, maar het ziet er goed uit. De aanstaande schikking is ook goed nieuws voor het recreatiestrand.

En de FIN gaat die ook weer “open”? Ja, ook daar ziet het naar uit. Op woensdag 7 juli gaan wij voor onze leden weer een bijeenkomst, met als hoofdbestanddeel borrel met hapjes, organiseren. We pakken ook nog even de jaarvergadering mee en zullen de besluiten van 2019 nog even laten bevestigen. De safaritent bij Fier is geboekt. Met in achtneming van de dan bestaande regels hopen wij een leuk evenement te kunnen organiseren. Houd de datum vrij en houd er rekening meer dat je je van tevoren moet aan melden. De coronaregels omtrent informatie en aantallen mensen zullen dat waarschijnlijk nog eisen. Het programma voor de maanden september tot en met december wordt ook weer gemaakt. Gebruikelijke data voor de bijeenkomsten zullen als vanouds op de eerste woensdag van de maand liggen. Leden die zich willen aanmelden voor een sponsorborrel tussendoor zijn altijd welkom.

De belangenbehartiging gaat ook gewoon door. Ik spreek iedere veertien dagen met onze wethouder EZ en schrijf erg veel mailtjes aan onze ambtelijke contactpersonen. Ik krijg altijd een onmiddellijke reactie dus ik moedig jullie aan met mij of het bestuur contract op te nemen als je een collectief belang behartigd wilt zien worden. Ook meer individuele belangen kunnen gemeld worden. Daarbij zullen wij dan zo goed mogelijk contacten leggen. Over de (passanten) haven, het bestemmingsplan Gooimeer Zuid en over de toekomst van de bedrijventerreinen zal de discussie wel losbreken. Kort na corona hoop ik dat de leden en het bestuur het daar eens over kunnen hebben, zodat we jullie vragen en belangen kunnen meenemen. Hopelijk kunnen we daarbij ook bedrijven die thans geen lid zijn, maar het eigenlijk wel zouden moeten worden, betrekken.

Juni 2021

Deel dit bericht