FIN jaarfeest Bel ami Bussum

Een spetterend feest dat was het. Ongeveer 80 leden en hun partners waren dit jaar aanwezig. Een mooi aantal en precies goedIMG_4690IMG_4765IMG_4672 voor de zaal waarin we zaten. Bel ami heeft een heel mooi zalencentrum voor wie het nog niet weet. Gijs en Rene hadden weer voor een goede band gezocht. Rembrandt uit Enschede kreeg iedereen eenvoudig tot de late uurtjes op de dansvloer. Het eten was heel goed verzorgd.

Wat mij betreft een verrassend en origineel hoofdgerecht. Uitstekend bereid. Ook de wijnen waren heerlijk. Allemaal van een hoog niveau. Opmerking verdient dat de dames in de bediening heel goed werk leverden. De keuken zal het mogelijk gemaakt hebben maar zoals de dames door de zalen schreden was een lust voor het oog. Dynamisch, opgeruimd en zeer efficiënt. Voor iedereen een lach en een vriendelijk woord. Zo moet het wat mij betreft en ik wens onze leden zulk personeel toe. Er werden leuke nieuwe contacten gelegd. Daar was goed de gelegenheid toe. Ik zelf kon constateren dat ze ook in Bussum er een hele goede en optimistische ambtenaar voor een moeilijk dossier bij gekregen hebben. Van de aanwezigen kreeg de organisatie alleen maar complimenten. Ik sluit me daar graag bij aan.

Over personeel gesproken. VNO-NCW en MKB Nederland doen een laatste fanatieke poging om het kabinet terug op aarde te zetten waar het hun plannen met de nieuwe VAR betreft. Een zeer slecht plan dat de werkgelegenheid en de toekomst van veel ZZP’ers ernstig zal schaden. Een oplossing voor een niet bestaand probleem, althans een probleem dat met de huidige middelen net zo goed bestreden kan worden. Het wordt tijd dat met name de VVD eens inziet dat het ondernemertje pesten toch eens afgelopen moet zijn willen ze uit die hoek straks nog stemmen krijgen.

Met de fusie gaat het nog steeds de goede kant op, hoewel er op het gebied van de samenwerking toch nog wel iets meer kan gebeuren. Als Bussum besluit om de afdeling economische zaken anders in te richten, ligt het wat mij betreft toch echt voor de hand dat daarover alvast afspraken gemaakt worden met de fusiepartners. Als in Muiden de wethouder met het plan Krijgsman in zijn portefeuille waarschijnlijk eind februari weg gaat omdat hij burgemeester kan worden, dan ligt het voor de hand dat Bussum en Naarden alvast meedenken. Hoe beter het plan hoe minder kans op schade en dus ook minder kans dat de inwoners van Naarden en Bussum (of het Rijk) ooit moeten meebetalen voor het in het verleden falend bestuur van Muiden. Helaas zit dit alles nog niet in de pen en lijkt het er zelfs op dat de partij van de heer Rob Meerhof de boel een beetje de boel wil laten omdat zij niet zo veel op hebben met een bouwplan, welke dat ook is. Jammer, en ik zou hopen dat de provincie en ook de fusiegemeentes nog eens goed naar de problematiek kijken en waar nodig de huidige wethouder ook helpen het dossier zo goed mogelijk af te ronden of over te dragen. Misschien toch proberen om een Naardense of Bussumse wethouder in te zetten. Ik riep daar al om voor de coalitievorming en we hebben in de kranten mogen lezen dat ook minister Plasterk, de nieuwe soort minister zonder portefeuille van vroeger, dit idee omarmt. Een wethouder mag wat hem betreft best in twee gemeentes werken.

Deel dit bericht