Druk, Druk, Druk

Veel leden zijn inmiddels weer hard aan het werk. Voor sommige leden is dat geen verschil met de maanden juli en augustus maar voor velen is het tempo toch in ieder geval om hoog gegaan. We leven in een 24/7 economie, maar voor veel bedrijfstakken is dat in de zomermaanden minder het geval.

Zoals gebruikelijk zijn er in de maand september weer heel veel sociale en culturele evenementen. Ieder dorp en iedere kern organiseert weer van alles. Culturele manifestaties, atelier routes, dorpsfeesten, muziekfestivals etc. Er is veel te doen. Ik ben op veel plaatsen wezen kijken en kwam tijd te kort. Niets te doen in de zomer en alles in september. Dat is het Gooi. Zo ben ik heel cultureel geweest, heb historische auto’s gezien, heb gekeken naar zwemmen en geluisterd naar alle soorten muziek. Op Bussum Cultureel werd ik zelfs serieus benaderd om bij het Ruime Sop te gaan zingen. Nou ja serieus, het moet iemand geweest zijn die mijn stem niet kende. Wel een topclub hoor. Leuk om iedereen zo enthousiast te zien. Ook dat geeft weer energie. Aanstaand weekend de historische schepen en oude ambachten in de Nieuwe Haven van Naarden. Geen normale, maar wellicht een alternatieve, gondelvaartvaart. Perikelen met de Groene Brug. Je zou zeggen, je bent eigenaar (RVB, Rijksvastgoed bedrijf), iets gaat kapot, dan repareer je het. Lukt dat niet snel dan zorg je op eigen kosten voor een andere oplossing. Maar ja dat is kennelijk te makkelijk gedacht. Liever gaan we de doorvaart verbieden en dan na wat touwtrekken toch weer toestaan als het te laat is. Een slechte beurt van de verantwoordelijken. Bij de gemeente in dit geval. Het resterende programma is echter interessant genoeg. In hetzelfde weekend is het zondag 15 september weer Open Monumentendag. Ook in dat kader kunnen jullie je hart weer ophalen. Nu nog een beetje mooi weer.

De gemeenteraad en alles wat daarbij hoort is ook weer hard aan de slag. Vooralsnog met politieke avonden en participatiebijeenkomsten maar op 18 september ook met de eerste raadsvergadering. Er werd inmiddels al gesproken over werk, de kustvisie en dat soort zaken. Ik blijf iedereen oproepen om mee te doen als het enigszins aan je interesses raakt. Op 19 september is er bijvoorbeeld een avond (17 – 21.30 uur) in het Spant over de arbeidsmarkt. Vinden en Binden, een congres voor inclusief werkgeverschap. Zie uitnodigingen en de website van het Werkgevers Servicepunt (www.wspgv.nl). Ik meld het maar even omdat ik namens het Gooise bedrijfsleven lid ben van de Werkkamer en me op dit punt dus extra inzet.


Gulay van Bijleveld is weer terug van een langere periode van ziekte. Het team economie van de gemeente is dus weer bijna op volle sterkte. Welkom terug Gulay. Hopelijk zien we je snel weer.

Ons lid Peter de Kleijn, mede eigenaar van Konnex is in Flevoland, waar hij woont, benoemd tot kunstenaar van de provincie Flevoland voor de maanden september en oktober. Een hele eer. En eerlijk is eerlijk zijn werk ziet er goed en herkenbaar uit.


Op 4 september was de eerste FIN bijeenkomst na de zomer. Helaas kon ik dit keer niet zelf aanwezig zijn. De bijeenkomst vond plaats in de Mess in Naarden Vesting. Een sympathieke club en een mooie locatie. Ik heb begrepen dat de spreker in de smaak viel en dat de naborrel gezellig was. In de eerste week van oktober (op 2 oktober) ben ik er weer bij. In het NH Hotel dit keer. Het bestuur heeft nog wel vergaderd in augustus en heeft toen de tijd genomen om diverse onderwerpen wat uit te diepen. Communicatie blijft een zorgenkind. Ook de praktische uitvoering. Hetzelfde geldt voor belangenbehartiging en het krijgen van nieuwe leden. Wat voor organisatie wil je zijn. Is het gezelligheid? Is het belangenbehartiging? Een combinatie? Is het een club voor 50-plussers en vrijgestelden of ook een club voor jongeren. Zijn die ondernemers er wel en zo ja kunnen we die aan ons binden met een ander soort programma of hebben die geen tijd en zin en heeft het daarom weinig zin om ons daar wat meer op te richten. Allemaal vragen en ieders mening is welkom. Jullie weten ons te vinden.

Deel dit bericht